Algemene muziekleer en solfège

 • Algemene muziekleer en solfége
  Algemene muziekleer en solfége
  Een goed stel oren en kennis van muziektheorie helpt je bij het maken van je muziek. Het helpt je creatieve ideeën sneller vorm te geven en muziek beter te begrijpen.
 • Dance production
  Dance production
  Als DJ is er natuurlijk niets zo mooi als je eigen platen draaien. Bij dit onderdeel worden technische problemen getackeld en er wordt systematisch gewerkt aan een eigen sound.
 • Softwarekennis
  Softwarekennis
  Bij softwarekennis wordt er dieper ingegaan op de programma’s waar mee je muziek kan maken. Dit onderdeel is onmisbaar als je van een fijne workflow wilt genieten.
 • Synthese
  Synthese
  Bij synthese worden elektrische signalen opgewekt en bewerkt. De mogelijkheden gaan zo ver dat er waanzinnige klankkleuren gemaakt kunnen worden, je moet alleen weten hoe.
 • De studio
  De studio
  Een tijd terug lagen de middelen voor muziekproductie niet zo voor de hand. Je had veel hardware nodig voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig ligt dit anders; de mogelijkheden van een goede homestudio zijn eindeloos.
 • Klankdesign
  Klankdesign
  Met klankdesign wordt het bewerken van bestaande klanken bedoelt. Op verschillende manieren kan een geluid naar je hand gezet worden. Bij dit onderdeel leer je hoe.

Een goed stel oren en kennis van muziektheorie helpt je bij het maken van je muziek. Het helpt je creatieve ideeën sneller vorm te geven en muziek beter te begrijpen.

Algemene muziekleer

Bij algemene  muziekleer ga je aan de slag met toonsoorten, melodie, harmonie, akkoorden, akkoordenschema’s en ritmes. Je leert krachtige riffs en akkoordenschema’s te maken en te noteren. Je zult in staat zijn sneller ideeën uit te werken en meer samenhang te creëren in je arrangement.

De onderwerpen zijn:

–                Noten
–                Intervallen
–                Melodie
–                Akkoorden
–                Progressie
–                Harmonie

Wat is solfège, de voordelen,

Solfège is een manier om je muzikaliteit te trainen. Het helpt je de muzikale content in je tracks beter te begrijpen en sneller naar je hand te zetten. Concreet leer je melodieën te noteren, akkoorden te herkennen, akkoordenprogressies te creëren en zult een beter gehoor krijgen. Speelsgewijs leer je aan de hand van de piano en programma’s melodieën te herkennen en uit te werken.

Het is mogelijk aanvullende pianolessen op dit onderdeel te krijgen.