Dance Production

 • Dance production
  Dance production
  Als DJ is er natuurlijk niets zo mooi als je eigen platen draaien. Bij dit onderdeel worden technische problemen getackeld en er wordt systematisch gewerkt aan een eigen sound.
 • Softwarekennis
  Softwarekennis
  Bij softwarekennis wordt er dieper ingegaan op de programma’s waar mee je muziek kan maken. Dit onderdeel is onmisbaar als je van een fijne workflow wilt genieten.
 • Synthese
  Synthese
  Bij synthese worden elektrische signalen opgewekt en bewerkt. De mogelijkheden gaan zo ver dat er waanzinnige klankkleuren gemaakt kunnen worden, je moet alleen weten hoe.
 • De studio
  De studio
  Een tijd terug lagen de middelen voor muziekproductie niet zo voor de hand. Je had veel hardware nodig voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig ligt dit anders; de mogelijkheden van een goede homestudio zijn eindeloos.
 • Klankdesign
  Klankdesign
  Met klankdesign wordt het bewerken van bestaande klanken bedoelt. Op verschillende manieren kan een geluid naar je hand gezet worden. Bij dit onderdeel leer je hoe.
 • Algemene muziekleer en solfége
  Algemene muziekleer en solfége
  Een goed stel oren en kennis van muziektheorie helpt je bij het maken van je muziek. Het helpt je creatieve ideeën sneller vorm te geven en muziek beter te begrijpen.

Dance Production

Als DJ is er natuurlijk niets zo mooi als je eigen platen draaien. Bij dit onderdeel worden technische problemen getackeld en er wordt systematisch gewerkt aan een eigen sound.

De onderwerpen

Je kunt je concentreren op je eigen tracks of op het maken van remixen , mash-up’s en edits.

Dance Production wordt nogal eens onderschat. Dit terwijl het bij Dance Production draait om een ijzersterke samenhang van muzikale productievaardigheden en technieken. Bij dit onderdeel wordt er dieper ingegaan op deze technieken, vaardigheiden en sounds.

Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

–                Het maken van loops
–                Arrangeren
–                Het creëren van kickdrums, claps, snares, etc.
–                Het vinden van je eigen sound
–                Het maken van een sterke riffs
–                Werken aan een effectieve workflow
–                Het maken van effecten

Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van remixen