Klankdesign

 • Klankdesign
  Klankdesign
  Met klankdesign wordt het bewerken van bestaande klanken bedoelt. Op verschillende manieren kan een geluid naar je hand gezet worden. Bij dit onderdeel leer je hoe.
 • Dance production
  Dance production
  Als DJ is er natuurlijk niets zo mooi als je eigen platen draaien. Bij dit onderdeel worden technische problemen getackeld en er wordt systematisch gewerkt aan een eigen sound.
 • Softwarekennis
  Softwarekennis
  Bij softwarekennis wordt er dieper ingegaan op de programma’s waar mee je muziek kan maken. Dit onderdeel is onmisbaar als je van een fijne workflow wilt genieten.
 • Synthese
  Synthese
  Bij synthese worden elektrische signalen opgewekt en bewerkt. De mogelijkheden gaan zo ver dat er waanzinnige klankkleuren gemaakt kunnen worden, je moet alleen weten hoe.
 • De studio
  De studio
  Een tijd terug lagen de middelen voor muziekproductie niet zo voor de hand. Je had veel hardware nodig voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig ligt dit anders; de mogelijkheden van een goede homestudio zijn eindeloos.
 • Algemene muziekleer en solfége
  Algemene muziekleer en solfége
  Een goed stel oren en kennis van muziektheorie helpt je bij het maken van je muziek. Het helpt je creatieve ideeën sneller vorm te geven en muziek beter te begrijpen.

Met klankdesign wordt het bewerken van bestaande klanken bedoelt. Op verschillende manieren kan een geluid naar je hand gezet worden. Bij dit onderdeel leer je hoe.

Dit kan bijvoorbeeld via:

Sampling

Een sampler geeft je de mogelijkheid een bestaande audiosignaal te reproduceren. Bij het reproduceren kan je het signaal op een aantal manieren bewerken, dit verschilt per sampler.

Er zal bij dit onderdeel dieper ingegaan worden op:

–                Enveloppe
–                Filters
–                Pitch en tuning
–                LFO
–                Effecten
–                Multi-sampling

Processors

Een processor is een hard- of software apparaat wat het totale audiosignaal beïnvloed. Hoe, en, in welke mate dat bepaal jij. Bekende voorbeelden zijn:

–                De compressor
–                De equalizer
–                De limiter
–                De stereo-imager
–                De exciter 

Effecten

Een effect voegt iets toe aan de audio. Zo voegt bijvoorbeeld het ‘echo’ effect een echo toe aan je sound. De mate waarin dit gebeurd kan je controleren met een ‘ dry-wet’ knop of schuif. Bekende effecten zijn:

–                Reverb
–                Delay
–                Chorus
–                Flanger