Software kennis

 • Softwarekennis
  Softwarekennis
  Bij softwarekennis wordt er dieper ingegaan op de programma’s waar mee je muziek kan maken. Dit onderdeel is onmisbaar als je van een fijne workflow wilt genieten.
 • Dance production
  Dance production
  Als DJ is er natuurlijk niets zo mooi als je eigen platen draaien. Bij dit onderdeel worden technische problemen getackeld en er wordt systematisch gewerkt aan een eigen sound.
 • Synthese
  Synthese
  Bij synthese worden elektrische signalen opgewekt en bewerkt. De mogelijkheden gaan zo ver dat er waanzinnige klankkleuren gemaakt kunnen worden, je moet alleen weten hoe.
 • De studio
  De studio
  Een tijd terug lagen de middelen voor muziekproductie niet zo voor de hand. Je had veel hardware nodig voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig ligt dit anders; de mogelijkheden van een goede homestudio zijn eindeloos.
 • Klankdesign
  Klankdesign
  Met klankdesign wordt het bewerken van bestaande klanken bedoelt. Op verschillende manieren kan een geluid naar je hand gezet worden. Bij dit onderdeel leer je hoe.
 • Algemene muziekleer en solfége
  Algemene muziekleer en solfége
  Een goed stel oren en kennis van muziektheorie helpt je bij het maken van je muziek. Het helpt je creatieve ideeën sneller vorm te geven en muziek beter te begrijpen.

De onderwerpen

Bij softwarekennis wordt er dieper ingegaan op de programma’s waar mee je muziek kan maken. Dit onderdeel is onmisbaar als je van een fijne workflow wilt genieten.Bij Kean Productions zullen we ons concentreren DAW van je keuze, dit kan zijn Logic, Pro Tools, Ableton, Cubase of Reason.

Digital Audio Workstation

Het hart van een digitale muziekstudio is een DAW, een Digital Audio Workstation. Dit is een programma wat je de mogelijkheid geeft geluid op te nemen, te maken, aan te passen en af te spelen. Er zijn tegenwoordig tientallen DAW’s (Digital Audio Workstations). Veel gebruikte DAW’s zijn Logic, Protools, Ableton, Cubase en Reason. Het verschil tussen deze DAW’s is technische gezien minimaal. Ze hebben elk min of meer dezelfde mogelijkheden. Wel heeft elke DAW een eigen workflow.

Welke DAW?

Een veel gevoerde discussie is welke DAW het beste is. De simpele realiteit is dat het niet uitmaakt met welk DAW je werk. In elke noemenswaardige DAW zijn hits geproduceerd. Heb je nog geen idee met welke DAW je aan de slag wilt? Check dan de onderstaande trial versies.